Företaget startades 1977 av Thomas Andersson som är snickare i tredje generationen.

1996 började Fredrik Erneberg att arbeta extra på företaget när det fanns behov och gjorde så fram till 2004 då Fredrik gick in som delägare.

2011 gick Mikael Andersson in som delägare, snickare i fjärde generationen.

Idag har företaget sju stycken anställda.

Vår affärsidé är att tillverka möbler och inredningar med hög kvalité där kunden har speciella önskemål.

CNC-maskin

Kvalitet, flexibilitet och kostnadseffektivitet. Vi har tillverkat kök och inredningslösningar under många år och har sett en möjlighet att höja kvaliteten utan att förlora flexibiliteten på ett mycket kostnadseffektivt sätt. Vi har nu investerat i en mycket effektiv CNC-maskin från Morbidelli som hjälper oss att bearbeta objekt i både trä och plast.

Förutom att kunna göra produkter så som skivmaterial, trappor, skåpsidor, köksluckor, bänkskivor med utsågning för diskhoar har vi också möjlighet att ta uppdrag för olika legoarbeten.

I och med våra investeringar siktar vi på att fördubbla omsättningen på ett till två års sikt.

Välkommen till Kolmårdens Snickeri du också!

Ytbehandling

Effektivitet och mijötänkande. När vi utökade vår ytbehandlingsavdelning var vårt primära mål att få avdelningen så effektivt som möjligt. Investeringen av vår nya CNC-fräs innebär både fler och större objekt som ska målas, därav måste ytbehandlingsavdelningen bli både flexibel tillräcklig stort.

Tack vare utbyggnaden så har ytbehandlingen fått en egen avdelning helt separerad från övrig verksamhet. Här ytbehandlar vi allt som vi själva tillverkar men även omlackering av både kök, möbler och övrig inredning som kunden önskar

En genomgående tanke i vår expansion är att vi på ett bra sätt också har miljön i fokus. Detta med effektiva fläktsystem och filter men även värmeåtervinning och på sikt en övergång från syrahärdade färger till vattenbaserat.